1.9.2015

Pohdintoja taas

Loppukesä on hujahtanut nopeaa vauhtia. Pikkuhiljaa alkaa sisäistämään, että lähtö on lähellä. Alivuokrasin kämppäni tämän kuun alusta alkaen ja fiilikset oli melko haikeat. Kiva saada kämppä käyttöön poissaoloni ajaksi, mutta onhan se aikamoista kerätä omat tavarat pois ja irtaantua omasta kodista muutaman kuukauden ajaksi. Mielessä rupeaa pyörimään ajatuksia liittyen siihen, että miksi ihmeessä sitä on säästänyt joitain tavaroita tai miksi uskoisi jonkin vaatteen olevan vielä tärkeä. Tulee oivallettua, miten paljon turhia vaatteita on kaapissa, sellaisia varmuuden vuoksi säästettyjä. Tosin, jotkut niistä on tulleet ihan hyödyllisiksikin kun harjoittelupaikassani on tämä 'smart casual' -pukukoodi. Jaksan varmaan jauhaa tästä joka välissä, mutta eikait siinä, ihan hyvä vaan vääntää vähän juttuja pukukoodihommiin liittyen.

Voisin valaista vähän muitakin pohdintojani ja mielen päällä olleita juttuja. Vielä viime hetkellä olen tilannut netin kautta puhtaan rikosrekisteriotteen sitä varten, että jos työpaikassa kysellään sitä. Jos asia otetaan esille, niin on sitten räväyttää takataskusta ihan virallinen todiste asiasta: en ole tehnyt mitään rikoksia! Aika mukava homma. Matkaan liittyen myös pistorasia-adpteriasia on lainassa kaverilta, viljelypalsta on vetäisty suurin piirtein talvikuntoon ja eurooppalainen nuorisokortti on tilattu. Kaikkea vähän ylimääräistäkin sitä löytää hoidettavaksi ennen matkaa, mutta toisaalta ihan kiva. Pääsee vähän tunnelmaan. Harmi että kamera-asia on vielä vähän kiven alla, omaa kameraa ei ole olemassa, joten täytyy miettiä lainatakko kameraa vai ollakko ilman. Muistojen rekisteröinti vain omiin aivoihin voi olla tässä maailman tilanteessa kelpo vaihtoehto.

Töiden löytäminen on ollut hurjan vaikeaa ja koko kesä on mennyt vain ihmetellessä työttömän arkea. Olen virallisesti työtön työnhakija koko reissunikin ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos löydänkin hyvän työpaikan, niin on pieni riski siitä, että joudun palaamaan suomenmaalle jo ennen kuin harjoittelu loppuu. Toivottavassti näin ei kävisi, sillä harjoittelu tulee olemaan varmasti aika jees ja tärkeä homma. Ylipäätään tällainen reissu ihan itsekseen ja sitten harjoittelussa oleminen, sekä paikanpäällä selviäminen tulee olemaan hyviä juttua itselle. Joten toivon mukaan saisin töitä, mutta vasta harjoittelun jälkeen. :)

Palaten tuohon vaate ja tavaramäärään vielä hiukan. Viimeiset pari vuotta oli sellaista rinkka selässä olemista puolet ajasta: koko ajan oli menossa ja paljon piti miettiä sitä, että mitä kaikkea välttämätöntä tarvitsee mukaansa reilu viikon reissuille. Voin todeta tällaisten puolipitkien tai hiukan pitempi kestoisten reissujen olevan ihania juurikin siksi, että voi pakata rinkan täyteen ihan vaan niitä välttämättömimpiä vaatteita ja asioita. On juurikin vain ne perus jutut, joita elämiseen tarvitsee, eikä mitään muuta ylimääräistä. On vaan itse omien ajatusten kera ennemmin, kuin itse omien tavaroidensa kera. Pystynee ehkä syventyäkin ihan eri tavalla omiin rutiineihin ja ajatusmalleihin kun on vähän irrallaan siitä tavallisimmasta meiningistä. Hmm, mukavaa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti