7.9.2015

Ihmiset sen tekee

Olin viikonloppuna morjestelemassa Sjoella vähän sukulaisia ja kavereita ennen reissuun lähtöä. Tietty tuli törmäiltyä moniin tuttuihin siinä samalla sitten. Niin, viikonlopun yksi pohdinnan aiheista oli: mikä tekee sellaisen hyvän ja iloisen olon ja kotoisuuden? Tulimme ystävän kanssa siihen tulokseen, että oli sitten erikoisissa paikoissa tai tylsissä ympäristöissä, niin kyllä se seura sen fiiliksen luo sitten kuitenkin. Ne itselle tärkeät ihmiset tai vaikka joku iloisuutta pursuava henkilö. Itselle vaikuttaa myös taiteen läsnäolo. Lauantaina tuli käytyä kahden eri kuvataiteilija työhuoneilla, tuli vedettyä oma keikka ja mentyä sen jälkeen kuuntelmaan vielä yhtä keikkaa. Puhumattakaan juurikin sitten kohtaamisista.

Tämän reissun tein muustakin syystä kuin vain ihmistennäkemisen takia. Perimmäinen matkan tarkoitus oli tosiaan Tuulikki Tee -keikka ja nauhoitussessiot. Nyt kohta vuoden vanha duoni keikka oli eräiden taiteilijoiden avoimilla ovilla. Siellä vasta kotoisa tunnelma olikin, keskellä taidetta, taiteilijoita, värejä ja viileää syysilmaa. Monta tuttua ja monta tuntematonta katsomassa meitä, muita esiintyjiä ja teoksia. Keikka meni vallan mainiosti ja onkin melko haikeaa jättää homma hautumaan loppuvuodeksi. Onneksi nauhottelut jatkuu sitten kun palaan, mutta viimeistään sitten keväämmällä alkaa taas tapahtua. Pikku kiertue olisi vireillä ja jos nyt sen ep:n tai muun saisi muotoutumaan, niin olisi mukavaa. Mutta ne on sitten reissun jälkeisiä juttuja ne.

Hmm, niin. Nyt tuntuu, että viikonloppu latasi taas vähän omia fiilisakkuja ja sellaisia energiajuttuja, että toivottavasti nämä tuntemukset pysyisi pitkään ja tulisivat esiin silloin kun niitä eniten tarvitsee. Kotoisuus on yksi tärkeimmistä jutuista itselle. Sen fiiliksen eteen voi tehdä tosi paljon, mutta aina se ei ole sormia napsauttamalla yllä. Uskon kyllä, että Dublinissa se kotoisuusmeininki löytyy kyllä, täytyy vain vähän katsella ympärilleen ja osataa katsoa vähän niinku oikeita juttuja. Niin ja jos ei kotoisuus ala löytyä, niin täytyy jutskata niiden henkilöiden kanssa, jotka ovat fiiliksen takana. Sitten se löytyy ehkä paremmin.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti