1.11.2015

Paljon nähtyjä paikkoja, koontia muutamista päiväreissuista!

Juu, tässä pieni koonti viime viikkojen siisteimmistä jutuista ja paikoista. On tullut käytyä päiväreissuilla vaikka missä: niin omatoimisesti, kuin turistibussin mukana. Vielä viikon päästä ennen kotiinlähtöä käyn yhdellä turistibussi päiväreissulla, jota odotan kovin innoissani. :)

Täräytän näiden reissutuumailujen jälkeen syväluotauksen harjoittelukuulumisista toiseen postaukseen ja pohdin taas vähän opittuja asioita. Yritän jäsennellä jotenkin järkevästi pohdintojani, jotta niitä olisi helppo lukaista.

Mutta nyt, siirrytään viimeaikojen vapaa-ajan vietto tunnelmiin:
Kävin pari viikkoa sitten tosiaan Malahiden linnassa ihan vaan itsekseen aamupäiväreissulla. Menin ohjatulle kierrokselle joten pääsin ihmettelemään myös linnan sisäpuolelle. Oli kaikkia mielenkiintoisia tarinoita, muttaeniten kyllä ihastutti sellainen kirjoitushuone linnan sisällä. Yhdessä kulmauksessa oli tosiaan oma pieni huone kirjoittamiselle, mietiskelemiselle ja vaikka lukemisellekin!
Malahide Castle
Viikko sitten lauantaina lähdin sitten ekalle turistiretkelle. Menin keltti -kierrokselle tsekkailemaan erittäin vanhoja kelttien väsäilyjä ja muutenkin Dublinin pohjoispuolelta löytyvää maaseutua. Nämä opastetun bussikierrokset alkaa aina ihan älyttömän aikaisin, mutta ihan jees, näkeepähän tosi paljon kaikkea kivaa päivän aikana ja on koko matkan ajan opas näyttämässä ja kertomassa kaikkea. Välillä tuntuu että paikoista hujautetaan liiankin nopeasti seuraavaan, mutta on muutama hetki kivassa kohteessa parempi kuin ei mitään!

Kissakin oli noussut pöydälle...

Trim Castle

Opas meni lujaa!

Kirjotusjuttuja
 Käytiin muutaman muun suomalaisen kanssa sunnuntaina sitten vähän museokierroksella ja tuli nähtyä kyllä monta ihmeellistä asiaa, kuten tämä jättimäinen luuranko hirveäkin isommasta peura tai muu kavioeläin -lajista, joka on joskus elänyt Irlannissa. Oli tuon luontomuseon yläkerrassa kyllä ihan kamalaa: huone täynnä täytettyjä eläimiä ympäri maailman. Tuoksu oli just sellainen täytetty eläin ja se huone oli jotenkin tuupattu niin täyteen, että meni jonkun painajaisen puolelle se meininki siellä. Jotain tosi erikoisia ja harvinaisiakin lajeja näkyi olevan, niin ei kyllä pistänyt hymyilemään sitten yhtään. No mutta kun päästiin museolta pois niin meininki muuttui onneksi iloisemman puolelle kun suunnattiin syömään yhteen kasvispaikkaan, jonka löysin yksi päivä. Hyviä falafel ruokia löytyi sieltä!
Jättiolennot
Niin, sitten maanantai oli täällä Bank Holiday, mikä meinasi sitä että tosi monessa työpaikassa on vapaapäivä. Suunnattiin siis omatoimimatkalle eräälle vesiputoukselle lähelle Wicklow Mountainia, Powers -jotain oli vesiputouksen nimi. En oikein muista sitä koskaan oikein. :D Joka tapauksessa, lähdettiin matkaan taas pienellä suomalaisporukalla ja napattiin paikallisbussi keskustasta pieneen kylään lähelle vuoria. Sieltä sitten käveltiin 7 kilsan ihana kimurteleva maaseututiepätkä vesiputoukselle. Reissu oli todella hulvaton ja täynnä naurua, mutta myös aika exteme, sillä päivä oli sateinen ja ainakin minä huonoilla sadevaatteillani pääsin koettelemaan koleudensietokykyäni. Kuitenkin vesiputous näkymä oli vissiin just parhaimmillaan sateenvuoksi, joten reissu oli kuitenkin täydellinen!
Tietä pitkin tallustaen.

Puita

Vihdoin vesiputouksilla!
Nyt sitten tänä viikonloppuna ihastuteena luontokohteista päätin lähteä lauantaina, eli eilen päiväreissulle Giant's Causewaylle pohjoiseen. Otin jälleen opastetun turistibussimatkan ja kyllä taas kannatti, vaikkei kohteissa ihan älyttömän kauaa ollut aikaa fiilistellä. Kuitenkin juuri tarpeeksi ainakin minulle. Erikoiskivien lisäksi käytiin sellaisen köysisillan luona ja pysähdeltiin Belfastissa myös. Niin ja mukavia uusia tuttavuuksiakin tuli tehtyä!
Halloween...

Täällä mä tallustelin

Niin paljon erikoiskiviä, niin paljon...

Uskaltauduin lähelle aaltojen pärskeitä, mutta tuona hetkenä aalto ei onneksi nielaissut minua

Belfast

Täällä vintageliikkeessä tiedettiin miten musiikkia on kiva kuunnella

Matkalla köysisillalle

Ylitys meni ilman horjahduksia

Meren äärellä, kiitos kuvasta tuulitakkimiehelle.
 Huh, oli kyllä ihana päästä raikkaisiin maisemiin ja lähemmäs luontoa. Tuntuu että Dublinissa ilma on välillä niin raskasta kun autoja liikkuu niin paljon, joten nämä luontoreissut piristää ja tuo tasapainoa. :) Mutta juu, rupean kirjoittelemaan tähän heti perään postausta opituista asioista. Eli seuraavaksi oppimispostaus luvassa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti