14.10.2015

Kivoja juttuja ja energialataukset porukoiden vierailusta

Hups, taas on viikko hujahtanut ohi niin nopeaa, että! Ollut niin paljon tekemistä, että melkein ei ole ehtinyt blogia kirjoittaa. Nyt kuitenkin pikainen katsaus menneen viikon loppuun ja tämän viikon alkuun. Onkin ollut vaikka mitä uusia ja kivoja juttuja!

Eli viime viikon lopulla päivät töissä meni ihan hyvin. Oli kaikenmoista tekemistä. Otin huonon kuvan yks päivä viimeviikolla aamuauringosta. Koko ajan mennään pimeämpään aikaan, mutta aamuaurinko näkyessään on kyllä aina jotenkin nätti. Tuolta se aina mahdollisuuksien mukaan tervehtii. :)
Aamuaurinko  
Tämmöinen kaava löytyy harkkapaikalta...
Loppuviikolla tosiaan puuhasteltiin laskuvarjohyppääjien parissa. Testailtiin seuraavan viikon työpajaa varten askarteluhommia. Kömmittiin lattialla ja mittailtiin kuinka pitkälle autot hurahtaa kun lähtötasanteen kaltevuus on tietyn verran. Sitten tosiaan kikkailtiin erilaisia laskuvarjoja. Oli ihan hauskaa: "Niin mitäs teit perjantaina töissä?" "No mä rakensin laskuvarjoja ja testasin kuinka sulavasti ne liidättää pienen sotaukkelin maahan."
Hän lähdössä testimatkalleen.
Alkuviikolla mentiin sitten tekemään työpajaa lapsille sairaalakouluun. Oli niin ihana saada hymyjä kipeiden lasten kasvoille. Itte tekisin mieluiten jotain luonnonmatskujuttuja, mutta kyllä nämä tiedehommatkin oli ihan kiva kokeilla. Itte tykkäisin ennemmin tehdä jotain voimauttavampia juttuja juurikin käyttäen luonnonmatskuja, mutta nyt kun täällä on tällaisessa harjoittelussa, niin kokeilen kaikkea ja otan kaiken mahdollisen irti. Ajatuksia tulee paljon.

Työpajan jälkeen mentiin yhteen liikkeeseen, joka vastaanottaa yrityksiltä kaikkea krääsää, joka muuten menisi kaatopaikoille. Sitten muut yritykset jotka tarttee sitä krääsää askarteluihin, niin maksaa vuosimaksun tähän paikkaan. Tän vuosimaksun ansiosta sieltä saa käydä hakemassa niin paljon matskuja ku tarvitseekaan. Mun harkkapaikka hakee useinkin sieltä matskuja askartelujaan varten. Kyllähän siellä leijui aika luovat energiat, mutta kyllä tuolla haiskahti vähän bisneskin.
Monenlaista matskua laatikot pullollaan.

Valmiita juttuja.

Joutsen tarkkaili.

Oli työpajahuonekin!

Ylilempeä vahtikoirakin löytyi.
 Eilen alkoikin sitten hirviötehtailu. Valmistettiin nelisenkymmentä hirviönalkua kohti viimeistä matkaansa ennen lopullista syntymäänsä. Tehtiin myös esimerkit valmiiksi. Matskuina toimi tietty kierrätysmateriaalit, tälläkertaa entiset limpparipullot.

Hirviö "sikiöitä"

Alitajuisesti taisi olla mörkö inspiraation lähteenä?
Niin ja tänään! Sain jälleen fiilistellä sitä kun pääsee tekemään jotain pientä kivaa kierrätysmateriaaleista. Oltiin koko päivä jälleen vaate- ja muotipuolen porukan seurassa ja väkerreltiin entisten polkupyörien sisäkumien kumeista ja helmistä sun muista vähän koruja. Iltapäivällä paikalle pätkähti 20 Italialaista nuorta työpajailemaan meidän seuraan. Opetettiin niille sitten nuita korujen tekemisiä ja pussukankin tekoa. Kukin sai kuitenkin tehdä haluamansa laisen asian. Tykkäsin kyllä ihan sikana, koska työpajoissa ohjaaminen on itselle tuttua puuhaa ja joskus vanhempien ihmmisten kanssa se on jotenkin leppoisampaa kuin pienten lasten. Oli kiva kun osalliset oli saman tasoisia englannin puhujia kuin minä itte, joten oli helppo sössöttää kun meininki oli rehellistä. Lisäksi kun tämä materiaali oli itselle täysin uutta, niin oli kiva päästä kokeilemaan. Ompahan nyt oppinut uuden matskun.

Pussukat valmistuu...

Mun tekemiä esimerkkejä kaulakorusta ja korviksesta.

Suuri pino sitä itseään, pyörien sisäkumeja!

Niin joo ja nyt mennyttä viikonloppua olin odottanut huimasti, sillä vanhemmat tuli kylään. Vierailusta sai kyllä ihan sikana energiaa ja voimia. Juhlimme puolivälin saavuttamista mm. käymällä Guinnesin tehtaalla, Dublin Castlessa, seikkaillen keskustassa ja viettäen aikaa yhdessä. Ihan parasta kun on parhaat äippä ja iskä. :)
Hyvät oli näkymät ylimmästä kerroksesta, mutta turisteja täynnä oli paikka noin sunnuntaina.

Epäolennainen kuva linnan ihmeistä, tai no kartasta.

Nyt huomenna menenkin sitten National Concert Halliin kuuntelemaan Yo La Tengon keikkaa. Ai että kun olen odottanut jo muutaman viikon tätä päivää!! Huu, livemusaa aivan uudessa paikassa ja vielä bändiltä, jota en suomessa olisi välttämättä päässyt näkemään varmaan ikinä. Nyt on sellanen once in a lifetime -meininki. Toivottavasti konserttimesta on hyvä, bändi on ainakin. Onneksi sain seuraakin keikalle, niin voi fiilistellä jollekin keikan jälkeen ajatuksista.

Viikonlopuksi onkin sitten vielä hajanaisia suunnitelmia. Jokin reissu johonkin olisi mukava tehdä. Olisi kiva myös ihan vaan ottaa iisisti, mutta palo nähdä kaikkea on myös suuri. Kunhan tuosta keikkahumusta selviää, niin sitten on aikaa miettiä viikonlopun kommelluksia... :)

Palataan taas... hih. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti