10.3.2016

Mielessä...

Hmm, Irlannin reissusta on jo paljonkin aikaa ja sen jälkeen ja ennen sitä on pyörinyt paljon juttuja mielessä. On tapahtunutkin vähän kivoja juttuja ja siksi haluankin nyt purkaa tuntojani taas tänne!!

Tuntuu, että edelleenkin on hinku lähteä ensi vuonna taas johonkin reissuun. Vapaaehtoistyöjuttuihin olen jo kirjoilla, täytyisi vain löytää mieleinen paikka johon hakea. Ympäristöasiat ja ihmisten kanssa toimiminen kiinnostaa eniten, mutta tällä hetkellä vaihtoehtoina olisi enemmänkin eläinten parissa tehtäviä hommia ja erilaisia taideprokkiksia. Ehkä vielä jossain vaiheessa löytyy joku kiva projekti jonka pariin voisi heittäytyä...

Niin, takaisin suomessa työttömyyskierinnät on jatkunut ja tuntunut välillä hyinkin nihkeältä, jotenkin toivottomalta. Taidan olla välillä sellainen mököttäjä. Tuntuu että välillä on hakenut joitain työpaikkoja vaikkei oikeasti edes halua niihin ja se on kyllä saattanut paistaa hakemuksistakin. Olenkin pohtinut paljonkin sitä seikkaa, että olenko hakenut töitä välillä "häpeästä" työttömyyteen tai turhautumisesta? Sellaisia työpaikkoja jotka ei kiinnosta paljoakaan, eikä palvele omaa kehitystä parhaalla tavalla, mutta auttaisi vain ansaitsemaan rahaa ja toteuttamaan sitten niitä asioita joista oikeasti pitää. Väkisin töitä hakemalla jotenkin pyrkii osoittamaan aktiivisuutta ja sitä että pärjää. Sitten toisaalta kuitenkin jää vain kyhjöttämään ja jumittamaan, koska ei osaa hallita tätä kaikkea mahdollisuuksien määrää mikä työttömänä on. Tällähetkellä asiat on kuitenkin sen verran hyvin, että työttömyys ei tarkoita itselle kodittomuutta ja köyhyyttä. Pitäisi vain oppia enemmän hallitsemaan aikaa, jos se on mahdollista...

Kun ei ole mitään, niin ei saakaan aikaiseksi mitään, mutta heti jos on edes jotain pientä projektia, niin kaikki tuntuu mahdolliselta. Kiitos siis musajuttujen, keikkojen ansiosta on saanut mielekästä puuhaa ja pieniä uusia kuvioitakin tuntuu olevan vireillä. Vaikka niihinkään ei ole ehtinyt vielä oikein pureutua. Ihme ja kumma hetkeen ei ole tullut uusia biisejä, vaan lähinnä vanhat puoliraa'at biisit on tullut tehtyä valmiiksi. Keikkoja on riittänyt ja reissuun lähtö tuntuu joka kerta yhtä aikaa aivan mahtavalta, mutta välillä jännittävältäkin.

Tavallaan ei ole pystynyt tarttua niin helposti juttuihin, koska maalailee tulevaa välillä liikaakin. Ei voi tehdä jotain, koska jos silloin on se ja se suunnitelmissa. Aion odottaa ennemmin selkeää tunnetta seuraavista tapahtumista, kuin pyrkiä väkisin tekemään jotain mikä ei tunnu oikealta.

Tuolla aamukävelyllä pohtiessani oli jotenkin raikas fiilis. Kyllä sen vain edelleenkin on oivaltanut, että liikkeellä oleminen ja pieni jatkuva reissaaminen pitää minut elossa. Vaikka matkaan lähteminen välillä stressaakin melkoisesti ja aiheuttaa ahdinkoa kun ei ehdi olla kotona niin paljoa, niin siltikin se on vain se juttu! Vaihtelu virkistää toden teolla ainakin minua, mutta samaan aikaan kaipaa jotain hyvin turvallista ja pysyvää, esimerkiksi kotia.

Listaan muutaman jutun mielestä, vähän niinkuin toive/ tsemppi -lista tyyppinen homma:
- Haluan tehdä kaverien moikkailureissuja vielä ennen kesää
- Kesällä puoliksi suunniteltu road trip Keski-Suomessa olisi mahtavaa, kohteita olen jo päättänyt
- Haluan miettiä tarkkaan mennäkkö festareille kuinka paljon töihin, mitä muuta olisi mahdollisuutena?
- Joogaaaa ja muuta liikettä avoimemmin mielin
- Rakkauden kesä olisi jepa
- Voih kun löytyisi se ulkomaan vapaaehtoispaikka, niin olisi tulevaisuudessa jotain konkreettista

Mutta tulipas puolisekaisin kaikkia aatoksia, ihan hyvä oikeastaan, eipä ne jää pinttymään liikaa.
Nyt täytyykin jatkaa pakkailuja ja valmistautua taas reissuun. Ihanasti odotan kyllä myös sitä että voi olla asumispaikkakunnallaan jonain viikonloppuna. :)


1 kommentti:

  1. Mun täytyy olla suhun yhteydessä meidän Kreikan matkan takia ... aattelin, että kyselisin sua meille "hommiin" pupuvahdiksi siksi aikaa. Katotaan saataisko aikataulut natsaamaan!!!

    VastaaPoista